Faciliteter

A/B Solgården er en forening, stiftet tilbage i 1975, og vi er den dag i dag drevet af den gamle andelstanke. Vi sætter pris på et velfungerende gårdmiljø med gode faciliteter, som vi i fællesskab passer på, og som du som beboer derfor kan gøre brug af. I det følgende kan du således orientere dig om gårdens vaske- og tørrerum, cykelkældre, sommerkøkken, bordtennisrum, grill- og legefaciliteter samt fryserum.

Vaske- og tørrerum
Som beboer i A/B Solgården har du adgang til gratis vaskefaciliteter. Der forefindes to vaskerum i gården som i April 2016 er blevet totalrenoveret.

“Det store vaskerum”  (I kælderen på Silkeborgvej 64-66)

Her er 4 store 7 kg vaskemaskiner samt 2 x 11 kg tørretumblere.

“Det lille vaskerum” ( I kælderen ved Regenburgsgade 7)

Her er 2 store 7 kg vaskemaskiner samt 2 x 7 kg tørretumblere samt en ekstra 7 kg maskine som bookes separat fra de to andre.

Vaskemiddel

Vi ved at det er svært at dosere vaskemiddel i forhold til 7 kg maskiner. Ofte overdoseres der og dette er skidt både for miljøet, for maskinernes levetid og for din økonomi – derfor har vi valgt at ovenstående vaskemaskiner bliver med automatisk sæbedosering. – Det betyder at du fremover kan undlade at købe vaskepulver. Alt er naturligvis parfumefri, svanemærket og testet af Ecolabel.

Det store rum er udelukkende med automatisk dosering men i det lille rum kan du fortsat benytte eget vaskemiddel.

Følgende typer vaskemiddel kan doseres automatisk:

Kulørtvask – Tex Liquid Enzyme 758

Kogevask/Hvid – Tex Liquid 751 suppleret med Tex Bleach 759 (Blegemiddel)

Skyllemiddel – Tex Softener 758

Uld/Finvask – Tex Delicate  358

Tørrerum

I gården finder du videre fire tørrerum, placeret i ejendommens kælder og et tørrerum på loftet (Silkeborgvej 62).

I kældrene forefindes reservationslister samt ’reglerne’ for anvendelse af vaskefaciliteterne, herunder de fastsatte tidsintervaller for hhv. vask og tørretumbling.

Hvis der konstateres defekte maskiner eller andre problemer, kontaktes viceværten.

Cykelkældre
Af kriminalpræventive såvel som æstetiske hensyn indstilles til at cykler placeres i gårdens otte cykelkældre. Til forskellige andele hører forskellige cykelkældre, som naturligvis tilgås med forskellige nøgler. Hvis du er i tvivl om, hvilken cykelkælder, der hører til din andel, kan du kontakte bestyrelsen. Her kan du også mod depositum på kr. 100,- få udleveret en nøgle.

Sommerkøkken
I kælderen under Regenburgs Plads 3 er der indrettet et sommerkøkken, der er udstyret med ovn, kogeplade, elkedel,
håndvask og lignende fornødenheder. Sommerkøkkenet står åbent for alle gårdens beboere og er ret smart, når der skal
grilles, rettes mad an ifm. udespisning eller blot hygges med en kop kaffe i vores dejlige gård.

Bordtennisrum
I kælderen under Regenburgsgade 9 finder du gårdens bordtennisrum. Du har adgang til rummet med en almindelig cykelnøgle, og så kan du ellers, med dine medbragte bats og bolde, udfordre naboen, studiekammeraten, kæresten, kollegaen eller en helt anden. Anvendelse af rummet er underlagt nogle simple regler, som du kan rekvirere hos bestyrelsen.

Grill
I sommermånederne fyldes gården af duften af grill, og beboerne mødes ved bordene og på terrassen i haven for at grille og spise sammen. De grills, der står rundt omkring i gården, tilhører oftest enkeltpersoner, men hvis grillen står udenfor og ikke er forsynet med navnet på ejeren, er du velkommen til at tage den i brug – husk dog at rengøre den lånte grill og stil den på plads efter brug.

Hvis du er indehaver af en grill, men ikke har plads til den i din lejlighed, kan du stille den i rummet ved Regenburgsplads 3 – HUSK navneskilt.

PS. Vær venlig at tage hensyn, når du griller. Derfor bedes du venligst styre uden om ophængt vasketøj og åbne vinduer.

Legeplads
Gårdens arealer er til fælles afbenyttelse, og det gælder naturligvis også legepladsen og de dertil hørende legeredskaber. Der findes legetøj i sandkassen, men der findes også diverse cykler, vogne og bolde i rummet ved legepladsen.

Der indstilles til, at legepladsen efterlades i opryddet stand – og husk, at de voksne, der følger barnet i gården, har ansvaret for, at der bliver ryddet op, når legen er færdig.

Fryserrum
Andelshavere kan opstille en privat fryser i gårdens fryserrum, som findes inderst i gården i hjørnet mellem Silkeborgvej og Regenburgsgade.

Lejen som dækker strømforbruget i fryserrummet er p.t. 45,- kr. per måned og betales over huslejen. Opstilling af fryser må kun ske efter aftale med bestyrelsen og fryserrummets administrator. Nøgle til fryserrummet fås ved bestyrelsen og koster 100,- kr. i depositum.